Artiesten

Wie zitten er op ons label? Op Ramp Records vind je een catalogus met artiesten van uiteenlopend pluimage. Klik op de knop “lees meer” voor meer informatie!

Wie zitten er op ons label?

Op Ramp Records vind je een catalogus met artiesten van uiteenlopend pluimage. Op de eerste plaats zijn we natuurlijk een platenmaatschappij en brengen we nieuwe muziek uit. Dat is in deze tijd makkelijk en moeilijk tegelijk. 

Makkelijk is het om een nieuwe single, EP of album online uit te brengen en deze via social media, bloggers, recensenten en andere pionnen in de muziekwereld aan de man te brengen. Moeilijk is het, omdat echt iederéén een plaatje uit kan brengen.

 

De luisteraar bepaalt zelf

We zijn immers niet langer afhankelijk van de deskundigen die een beetje bepaalden welke muziek uit bijvoorbeeld Amerika groot zou worden in Europa. Nu bepaalt de luisteraar dat zelf. Maar tegelijkertijd is het voor de muziekliefhebber, op zoek naar nieuwe diamantjes, een waar doolhof geworden. 

Bekend zijn de zogenaamde, goedbedoelde suggesties van streamingdiensten. “Vind je deze artiest leuk? Luister dan ook eens naar…” En vervolgens krijg je iets te horen dat je totaal niet boeit.

Het maken van nieuwe, kwalitatief goede muziek

Aan ons om de muziek van onze artiesten op de juiste plekken in het doolhof uit te zetten. De eerlijke vinder zo snel en makkelijk mogelijk te bereiken. En te zorgen dat diegene je muziek deelt met gelijkgestemden. het is eigenlijk de gouden formule die voor elke bedrijfstak goed werkt: de juiste mensen op de juiste plek. Je ziet een voetballer als Frenkie de Jong ook niet in de weer met contracten, cijfertjes en lettertjes. Daar heeft hij andere mensen voor.

Zaakwaarnemers. Frenkie de Jong moet gewoon het veld op. Een muzikant kan zich per slot van rekening ook beter bezighouden met datgene waar hij of zij goed in is. Het maken van nieuwe, kwalitatief goede muziek. Dan verrichten wij het veldwerk. Wij vinden dat leuk! Het is gaaf om te zien en te volgen hoe een artiest het op commercieel vlak doet, hoe het beter kan, wat er anders moet. Dat is waar wij goed in zijn. Dat is waarom artiesten tekenen bij Ramp Records.