Optredens

Lees op deze pagina alles over optredens. Klik op de knop “Lees meer” voor meer informatie.

Er is maar een ding leuker dan muziek maken

Er is één ding leuker dan muziek maken: muziek maken met een goed gevulde zaal voor je neus. Je brengt je muziek niet voor niets uit. Zoals je op deze website hebt kunnen lezen zijn wij altijd op zoek naar nieuwe muziek. De artiesten die we tekenen, kunnen we zomaar ontdekken in een klein jongerencentrum, op een obscuur festivalletje of gewoon op straat: menig bekende artiest is gewoon op straat begonnen, met een omgekeerd hoedje op de tegels, voor de muntjes.

 Wij struinen alle mogelijke plekken af waar muziek gemaakt wordt. Het is een fijne, uit de hand gelopen hobby en we zien het als onze roeping om talent een zetje te geven. We zullen regelmatig verslag doen, of verslagen delen, van verrassende concerten. Onverwachte pareltjes.

Waar je de komende tijd moet zijn

Ook kun je hier lezen waar je de komende tijd moet zijn voor bijzondere optredens voor de fijnproevers.

Kom ons tegen

En wie weet kom je ons tegen, want concertzalen en festivals zijn onze natuurlijke leefomgeving. Dat is deels als liefhebberij natuurlijk, maar ook deels op professionele grond: bij concerten doen we contacten op, spreken we wellicht de artiest zelf aan, maken we een praatje met bookers, programmeurs en organisatoren. 

Ook dat is waarom je ons tegen kunt komen tijdens bijvoorbeeld de Popronde, Eurosonic/Noorderslag of andere plekken waar talent de kop opsteekt.

Vindt je deze pagina leuk? Lees dan snel meer over wie er op onze label zitten!

Artiesten op het podium krijgen

Piloten moeten vlieguren maken, muzikanten moeten podiumuren maken. Simpelweg omdat het begrip muziek maken nogal een vlucht heeft genomen de laatste jaren: dankzij geavanceerde programma’s als Logic, Cubase en de vele home music studios die er te downloaden zijn, wordt er nogal eens gesmokkeld. Dan hebben we het niet alleen over autotune. 

Het is heel verleidelijk te knippen en te plakken in je opnames, simpelweg omdat het kan. Alleen heeft dit wel tot gevolg dat er nog maar weinig muzikanten zijn die een nummer van kop tot staart foutloos kunnen spelen. Het hoeft simpelweg niet. Totdat de eerste optredens zich aandienen. 

Dan zie je tegenwoordig legio bands die live niet kunnen reproduceren wat ze onlangs ‘perfect’ hebben opgenomen. Niet dat wij daar een punt van maken; hoe je je muziek opneemt, maakt niet veel uit – als het maar goed klinkt. Maar live moet je het waarmaken.

En, hoe vaak je er ook induikt, de oefenruimte is voor een artiest hetzelfde als een flight simulator voor piloten, om die beroepsgroep er maar weer eens bij te halen. Je kunt erin oefenen wat je wilt, maar de realiteit is altijd anders. 

Vandaar dat alles er ons aan gelegen is om onze artiesten aan optredens te helpen. Niet louter om de ervaring, ook om de exposure natuurlijk. Een concert is pure promotie.