Records

Muziek van Ramp Records: waar en hoe verkrijgbaar. Lees alles over hoe en waar je muziek van Ramp Records kunt krijgen.

Muziek van Ramp Records:
Waar en hoe verkrijgbaar?

Vinyl, compact disc, streaming. Dat zijn nog steeds de populairste manieren om muziek te beluisteren. En tegenwoordig ook weer hip: de cassette, jazeker!

Veel verschillende groepen

We zitten in een overgangsperiode, zoveel is duidelijk. Je hebt de nostalgische luisteraar, die zweert bij het geluid van zijn ouwe trouwe pick-up. Een veel gehoord commentaar is dat dát geluid het warmst is, en het beste weergeeft hoe de artiest zelf zijn plaat wil laten klinken. Je hebt de cd-luisteraar, die vinyl hopeloos ouderwets vindt, maar zich ook liever onttrekt aan al dat streaming-gedoe.

Dan heb je de jongste generatie die geen idee heeft wat een cd is. En ergens tussen die groepen heb je ook de relatief jonge generatie die vinyl koopt en luistert omdat het hip is, en omdat er geen afleiding (reclame, andere artiesten, andere apps) bij komt kijken. 

En die duiken dan weer in de platencollectie van hun vader of opa, hetgeen weer invloed heeft op hun smaak: zo krijgen artiesten als Fleetwood Mac, Led Zeppelin en The Doors er miljoenen fans bij die lang na het uiteenvallen van de band geboren werden. 

Oudere muziekliefhebbers

De dertigplussers en oudere muziekliefhebbers die ooit cassettebandjes luisterden in hun walkman (en terugspoelden met een potlood om batterijen uit te sparen), hebben hun cassettebandjes allang weggegooid. 

Meestal vanwege de schaarse verkrijgbaarheid, de sleetsheid en het simpele feit dat cassettes echt niet meer kunnen, anno 2020. Daartegenover staat weer een groep – een kleine weliswaar, maar toch – die de cassette massaal omarmen! Er is zelfs een label in Amerika dat louter muziek uitbrengt die op cassette verkrijgbaar is.

Vindt u deze pagina leuk? Lees dan snel verder over optredens van artiesten!

Ramp Records voor alle luisteraars

Ja, het is een vage eeuw, wat dat betreft. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Wie luistert nu wat? En hoe? En waarom legt de ene na de andere platenzaak het loodje, terwijl er ook winkels met vinyl én cd’s zijn die nog steeds keihard alive & kicking zijn?

Hoe dan ook denken wij met Ramp Records alle soorten luisteraars te kunnen bedienen. Vooralsnog doen wij dit online, op vinyl en op cd. We kijken daarbij naar de wensen van de artiest, en naar wat wij vermoeden de beste manier is voor de beoogde doelgroep. Let wel: de doelgroep bevindt zich nooit in een omlijnd veld. Maar met onze ervaring kunnen wij wel zeggen waar je moet beginnen met graven. Een jonge band met een ouderwets rockgeluid zullen we sterk aanraden om vinyl uit te brengen, bijvoorbeeld. En de hiphopmuziek was in het begin al geen grootgrutter in albums, maar in mixtapes, en op een dergelijke manier luistert het publiek ook naar hiphop. Daar past weer beter één of meer streamingdiensten bij.

Muziek bij de juiste mensen

Eenmaal uitgebracht zorgen wij er ook voor dat je muziek bij de juiste mensen terecht komt. Bij de festivalprogrammeurs, bij de poppodia, bij andere artiesten, bij de platenzaken, maar ook bij de mensen die net als wij graag schrijven over muziek. Mensen die meer horen dan ‘een leuk liedje’ of ‘dikke beat’. Er zijn talloze bloggers en recensenten die op een aanstekelijke manier lezers informeren over nieuwe muziek, tips geven en op originele invalshoeken wijzen. Ze bieden heerlijk leesvoer en vormen vaak een soort Lonely Planet voor de muziekliefhebber. Wij zullen diverse blogs hier delen. En op onze andere kanalen.