Je bekijkt nu Gitaartas kopen? Let dan hier op

Gitaartas kopen? Let dan hier op

Heb jij een nieuwe gitaar gekocht? Dan hoort hier natuurlijk ook een prachtige gitaartas bij. Niet alleen om je gitaar eenvoudig te kunnen vervoeren, maar ook om deze te kunnen beschermen. Des te belangrijker is het dus om te kiezen voor een gitaartas die aan alle wensen voldoet. Maar waar let je nu eigenlijk allemaal op bij een gitaartas kopen? Het is namelijk niet iets wat je wekelijks of maandelijks doet. Belangrijk dus om op een aantal zaken te letten, alvorens je overgaat tot de daadwerkelijke aanschaf van een tas. Om je hierin te helpen, hebben we een aantal tips voor je, die bijdragen aan het maken van de juiste keuze. Doe er dus je voordeel mee!

Kies de juiste maat

Ga je een gitaartas kopen? Dan is het allereerst natuurlijk belangrijk te weten welke maat je nodig hebt. Aangezien gitaren er in allerlei soorten en maten zijn, zijn er natuurlijk ook ontzettend veel verschillende soorten tassen. Afhankelijk van het type gitaar dat je hebt, kun je kijken naar een bijpassende tas. Dus heb je een concert gitaar, een akoestische gitaar, een elektrische gitaar of een basgitaar? Dan is het zaak te kijken naar een tas waar je gitaar goed in past.

Verschillende soorten

Gitaar tassen zijn er niet alleen in verschillende maten, maar ook in allerlei verschillende soorten materialen. Hierbij kun je denken aan een ongevoerde gitaartas, gigbags, gitaarkoffers, softcases, maar ook flightcases. Het is dus aan jou om uiteindelijk te bepalen welk gitaartas je kiest. De meest voor de hand liggende gitaartas, is de gig bag. Deze is namelijk flexibel, maar ook gemakkelijk met je mee te nemen. Perfect dus wanneer je regelmatig met je band buiten de deur aan het oefenen bent. Juist dit zorgt ervoor dat dit een veelgekozen tas is, omdat je er alle kanten mee op kunt. Neem je je gitaar mee in het vliegtuig, dan is deze tas niet aan te raden. Aangezien je gitaar in het ruim moet, is een ‘hardcase’ wel zo prettig. Zo voorkom je dat je gitaar beschadigd en kun je deze met een gerust hart inchecken.

Links- of rechtshandige gitaar tas kopen

Het kan natuurlijk zijn dat jij een linkshandige gitaar hebt. Gelukkig hoef je je dan bij een normale gitaartas geen zorgen te maken over of deze wel of niet past. Wel is het zaak om bij een eventuele flightcase goed te kijken of je gitaar hier in past. Deze koffers zijn namelijk voorgevormd, waardoor het heel goed mogelijk is dat je gitaar er niet in past. Let hier dus ook op wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe gitaar wilt aanschaffen. Het kan dus heel goed zijn dat je ook ineens een andere gitaartas nodig hebt, waardoor het onderaan de streep toch een stukje duurder wordt dan je aanvankelijk had gedacht.