Je bekijkt nu Wat doet muziek met je humeur?

Wat doet muziek met je humeur?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Muziek

Iedereen luistert muziek, toch? De een wordt er vrolijk van, terwijl de ander er misschien wel verdrietig van wordt. Misschien maakt zelf muziek maken weer een andere emotie of gedachtegang bij je los. Zou dat dan niet het proberen een keer waard zijn?

Invloed van muziek

In eerste instantie is muziek ervoor om jezelf lekker te ontspannen. Misschien ga je ervan dansen of zingen. Muziek neemt ook je zorgen op dat moment even weg omdat je helemaal nergens meer aan denkt. Nou dat is toch heerlijk, even geen zorgen en lekker relaxt zijn. Muziek beïnvloedt ons dan ook, bijvoorbeeld in winkels of restaurants. Omdat hier muziek aanstaat, blijven mensen wat langer hangen en gaan zij dus ook daardoor meer kopen of eten. Vaak heeft muziek dan ook een positieve invloed op mensen, omdat het voor even de negatieve sfeer, en misschien ook wel wat stress, verlaagt.

Zelf muziek maken

Wanneer je af en toe even je energie kwijt moet of misschien je gevoelens ergens wilt uiten zonder erover te praten met iemand, is het ook een idee om zelf muziek te maken. Ook wanneer je zelf muziek maakt, zorgt dit voor een ontspannen sfeer. Misschien zit je er over na te denken om zelf een instrument te kopen. Koop bijvoorbeeld een gitaar of een saxofoon. Het hoeft helemaal niet duur te zijn, je kunt namelijk ook gewoon kiezen voor een tweedehands piano bijvoorbeeld. Wanneer je gewoon wat video’s bekijkt, kun je het ook gemakkelijk jezelf aanleren waardoor je dus niet een perse van die dure lessen hoeft te nemen.

Instrument kopen

Wanneer je besluit een instrument te kopen, kun je het best naar een muziekwinkel gaan. Zij weten als geen ander hoe ze jou daarbij moeten helpen. Tuurlijk, je kunt ook kijken op marktplaats, maar dan weet je niet zeker of het instrument nog goed bruikbaar is. Bedenk voor jezelf ook welk instrument je wilt gaan bespelen, een piano is natuurlijk vele malen duurder dan wanneer je een gitaar koopt. Ga dan ook naar een muziekwinkel die speciaal alleen gericht is op het instrument wat jij wilt. Voor een piano kun je dan het beste naar Bos pianoservice gaan en wanneer je besluit bijvoorbeeld een gitaar te kopen, kun je het beste naar een andere muziekwinkel gaan waar ze dat verkopen.